Filmek - Könyvek - Sorozatok

"Nem kellenek a megálmodott álmok"

"Nem kellenek a megálmodott álmok"

Sorozatok, amiket nézek TOP10

2018. október 23. - Szilvi.221

9. Killing Eve (2018)

A Grey's Anatomy-ból ismert Sandra Oh és a Fehér hercegnő, Jodie Comer új sorozata igazi véres,  női krimi. Ami talán ellentmondásnak tűnhet, mégsem az. 

killing-eve.jpg

Én Sandra Oh miatt kezdtem el nézni a sorozatot, aki a törvény "jó" oldalán álló Eve-t alakítja, mégis Comer játéka volt az ami megfogott. A stílusos, beteges, kissé gyermeteg, de baromi okos, leszbikus pszichopata, Villanelle szerepe elképesztően jól áll a színésznőnek, még akkor is, ha sokak szerint ez nem épp dicséret. Nem csoda, hogy ennyien rajonganak érte, a nő nagyon tud és simán lemossa Oh-t a vászonról. Pont ezért nagyon nehéz ellene drukkolni, még akkor is amikor, hidegvérrel és egy nagyon drága hajtűvel szúrja ki egy olasz nagypapa szemét. 

A sorozat a két szereplőn kívül is bővelkedik erős női karakterekben, akiknek a férfiak sokszor csak díszletet szolgáltatnak. Mind Eve főnöke, mind a Villanelle-t körülvevő nők egy-egy típust mutatnak be, és én nagyon örültem, hogy a készítők nem féltek a leszbikus szálltól, sem attól, hogy az érzelmeket fekete humorral ötvözzék.

killing_eve.jpg A sorozat Európában és Oroszországban játszódik, vagyis nem amerikai csili-villi helyszíneken játszódik, hanem London, Párizs és Moszkova utcáin, ehhez igazodva a látvány nem annyira hype, ellenben nagyon életszagú egy-egy jelenetben, ahol Comer tökéletesen alakítja mind az orosz fegyencet, mind a francia nagyvilági dámát, és ahol Oh is jól illeszkedik a brit bürokraták közé.

A sorozat, véleményem szerint mindenképp megérdemel egy esélyt a műfaj kedvelőitől - vagyis aki szereti a krimit, a thrillert, az erős női karaktereket, a jó humort, a kissé groteszk ábrázolást, annak mindenképp ajánlom, hisz már a kezdés előtt berendelték a második évadot, vagyis nem hiszem, hogy sokáig kellene várnunk a folytatásra. 

 

A Luke Jennings regénysorozatán alapuló thriller két megszállott nő küzdelméről szól. Mindkettő intelligens, okos és ügyes, a különbség, hogy a törvény két oldalán állnak. Villanelle egy elegáns, tehetséges, luxusban utazó pszichopata gyilkos (Jodie Comer), míg Eve (Sandra Oh) unalmas biztonsági szolgálati munkatárs, akit nem elég ki az íróasztalhoz kötött munkája. A macska-egér játékukban brutális kegyetlenség és a pátosz keveredik egymással, ugyanakkor nem nélkülözi a csípős humort sem.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szilvibereczki221.blog.hu/api/trackback/id/tr3914317453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása