Filmek - Könyvek - Sorozatok

"Nem kellenek a megálmodott álmok"

"Nem kellenek a megálmodott álmok"

Chiara: Papírszív ~ Üvegszív ~ Kőszív

2018. október 25. - Szilvi.221

A héten vált előrendelhetővé Chiara első regénye a Pillangólány, ennek köszönhető, hogy újra felfedeztem Kia (most már Chiara) online történeteit.  Először még az alapszak első vizsgaidőszaka alatt találtam meg őt Merengőn, és azóta kisebb kihagyásokkal ugyan, de folyamatosan olvastam a meséit és szerettem a szereplőit. Most az első három történetet szeretném bemutatni nektek kicsit, mert úgy érzem Chiara szavait legalább egyszer mindenkinek olvasnia kell.

Az első történet, ami megszerettette velem Chiarát a Papírszív volt. Ez az első Szívregény, a bevezetés, de jóval több annál. A Papírszív Adrián és Kamilla története, és egyben a Hajnal család bemutatása. Nagyon gyorsan megszerettem a karaktereket, a helyszíneket (a történet nagy része Adrián könyvesboltjában játszódik, mi ez, ha nem ok a szerelemre?!) valamint a varázslatot, ami a történetben lakozott. Ugyanis, bár Kia regényei a mában és itthon, Magyarországon játszódnak, mégis egy picit keveredik a fantasyval, hisz szinte minden szereplőnek van valamilyen különleges képessége, valamint a Szívregények alapja nem más, mint egy régi átok amit a Hajnal fivérekre, az első három történet főszereplőire mondott ki valamikor régen, még születésük előtt egy „boszorkány”. Ez adja a történet kontextusát, mégis sokkal többet ad ez a regény (és a többi is), mint egy egyszerű szerelmes történet. Chiara érzéseket közvetít és nagyon hatásosan. Hangulatok, gondolatok leírása, érzések és félelmek megfestése az ami jó íróvá teszi Chiarát, ami azt érezteti velünk, hogy újra és újra elő kell vennünk ezeket a történeteket, hogy átélhessük azt, amit a szereplők is átélnek.

44735411_521134838363656_8142408586123804672_n.jpgPapírszív

Az első regény, mint már írtam Kamilla és Adrián története. A lány munkára jelentkezik Adrián könyvesboltjába, de már az első találkozáskor izzik köztük a levegő. Nagyon szerettem ezt a mesét, Adrián tépelődését, és azt ahogyan az egész családot lépésről – lépésre ismertem, és szerettem meg. Az egyetlen dolog ami kissé zavart az a gyorsaság, alig pár nap alatt játszódik a történet első fele, de ha ezen túl tudsz lendülni, akkor szerintem élvezni fogod.

 

 

 

 

Üvegszív

44818003_486965141712578_5323755222026158080_n_1.jpgChiara nagyon ügyesen szövi a történeteit, hisz minden mese epilógusa az új történet bevezetése, valamint szorosan kapcsolódnak a karakterek egymással (később már szinte zavaróan szorosan). Az Üvegszív Ákos – a középső Hajnal testvér – és Edina – Kamilla lakótársának – szerelmét meséli. Nehéz eldöntenem, melyik részt szeretem a legjobban, de ha mindenképp választanom kellene ezt mondanám. Imádtam, ahogyan Edina versekben, Ákos pedig képekben gondolkodik, ahogyan próbálják megismertetni egymással a saját világukat és ahogy szépen csendesen összecsiszolódnak. Ez a rész sem lassabb, mint az előző, ám itt egyáltalán nem bántam, hogy peregnek az események, mert itt könnyű lett volna elveszni a részletekben, így kellett a lendület.

 

Kőszív

44755823_258785304825567_460554514290704384_n.jpgA harmadik regény, Krisztián a legfiatalabb testvér könyve, az a rész, ahol minden összefut, és új – és új szereplőket ismerhetünk meg. A regény alapja manapság népszerű felütés, hisz egy tanár – diák szerelem szövődik Krisz és Léna között, ami nagyban megnehezíti a helyzetüket, de számomra pont ettől lett igazán érdekes a sztori. Ez volt az a rész, ahol a legjobban szerettem az átok megtörését, valamint itt volt a kedvencem az epilógus is.

Remélem sikerült felkeltenem a kíváncsiságotokat Chiara történetei után, és amíg a könyv megjelenésére vártok, beleolvastok kicsit a Szívregényekbe, higgyétek el megéri. 

https://papirsziv.wordpress.com/

Ha pedig már kellően megszerettétek Chiara stílusát ne felejtsétek el megrendelni a könyvet a Könyvmolyképző oldalán.

covers_514599.jpg

Pillangólány

 

Virágnak különös titka van, ami elszigeteli mindenkitől. Olyan, mint egy kecses, sötét árnyék, aki a homályban rejtőzik, és keresi a feledést.
Belé bárki hatolhat, de megközelíteni nem hagyja magát.

Vonzódik a tanárához, de mégis kerüli őt.
Ám egy véletlen találkozás meglepő helyzetbe fordul át.
Gábor, aki sötét, bűnös titkot cipel a szívében mintha lelátna a lány lelke mélyéig, és érezné minden rezdülését. Szokatlan módon találnak közös hangot: verseken keresztül üzennek.
Az érzések egyre forróbbak és felkavaróak, ám vallhatnak-e arról, amiről nem lenne szabad?
Kialakulhat-e szerelem tanár és tanítvány között?
Mi lesz, ha Gábor rájön Virág megdöbbentő titkára?

A sodró lendületű, szenvedélyes erotikus regény a magyar költészet útjain barangol, Kia, a szerző könnyű kézzel vezeti az olvasót; a mágikus realizmusba hajló történet hatalmas élmény lesz a különleges romantikára vágyó női olvasóknak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szilvibereczki221.blog.hu/api/trackback/id/tr9214319679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása