Filmek - Könyvek - Sorozatok

"Nem kellenek a megálmodott álmok"

"Nem kellenek a megálmodott álmok"

Megjelenések, amiket nagyon várok

2018. november 03. - Szilvi.221

Imádok olvasni! Ez nem lehet kérdéses. 12 éves korom óta falom a könyveket, krimi, romantikus, történelmi, thriller vagy fantasy mindegyiket szeretem. Vannak, ahol az író személye szinte garancia arra, hogy olvasnom kell, de van ahol hosszas várakozás és apró információ morzsák hozzák meg a kedvem egy - egy könyvhöz.

Most azokat a regényeket szeretém bemutatni nektek, amiket már hosszabb - rövidebb ideje türelmetlenül várok. 

 

Róbert Katalin: 6 hét a világ

Róbert Katalin az egyik olyan magyar író, aki mindig tud újat mutatni számomra. Nagyon szerettem az eddigi könyveit, de az igazi szenvedélyem tőle a fanfiction írásai. Az első regénye a Szívből, színből igazán (ami hamarosan Válassz engem! címmel újra megjelenik a KMK-nál) is egy Harry Potter : New generation fanfictionból nőtte ki magát egy igazán érdekes és elgondolkodtató könyvvé. Csak remélni merem, hogy az új könyv, a 6 hét a világ is legalább ilyen izgalmas lesz. Erre pedig, minden esély megvan, hisz az új történet színhelye a színház, a főszereplő "belecsöppen a színészek, rendezők, ügyelők, súgók titokzatos világába" és itt keresi a szerelmet és önmagát.

Megjelenés: 2018. november 27.

covers_516076.jpgTe ​mit tennél meg, hogy elnyerd a kamaszkori bálványod szerelmét?

Nelli évek óta álmodozik a nagy Őről, akit még a gimnáziumi színjátszókörben ismert meg. Az iskolában vonzalom ébred köztük, de K.M. leérettségizett és elballagott, a kapcsolatuknak vége szakadt, még mielőtt igazán elkezdődhetett volna. Az egykori tehetséges fiúból mostanra körberajongott színész lett, aki estéről estére a színházban kápráztatja el a közönséget. 
Nelli csak távolról sóvároghat K.M. után, de a lelke mélyén biztos benne, hogy egyszer újra összehozza őket a sors. Amikor színház gyakornoki programot hirdet, a lány tudja, hogy elérkezett az ő ideje. Belecsöppen a színészek, rendezők, ügyelők, súgók titokzatos világába. Megismeri az extravagáns, csupaszív Dittát, a gyönyörű és ravasz Biát, aki nemcsak az álompasit kész lenyúlni, de talán még az állását is. Na és még valakit, aki valahogy mindig ott van a közelében… 
Ám az apja ultimátumot ad: Nelli csak hat hetet tölthet el a színházban, utána a cégénél kell elhelyezkednie. 
Mire elég ez a néhány hét? Megtalálja a helyét a színházban? 
Vajon lángot szíthat abból a szikrából, ami kamaszként olyan sokat jelentett?

Az egyetlen magyar színházas YA regény! 
Less be a színfalak mögé, kövesd Nelli szívének útjait egy különös, csodálatos világban!

 

Aurora Rose Reynolds: Lilly előtt

covers_412123.jpgIszonyatosan régen várom ezt a könyvet! Nem azért, mert annyira érdekfeszítő lenne a története vagy mert az írónő valami varázslatot követ el a lapokon, nem. Hanem azért, várom annyira, mert már baromi hosszú ideje ígérgetik a magyar megjelenést. Felreértés ne essek, nem gondolom, hogy rossz lenne a könyv, az első két résszel sem volt semmi baj, átlagos modern romantikus klissé könyvek voltak, mégis tetszettek, viszont ez a hosszú várakozás már nagyon zavar. És tudom, elolvashatnám angolul, de itt már rég nem a történet a lényeg, hanem, hogy megígértek valamit és még mindig nem tartották be. Ja, és még fülszöveg sincs, a kiadó honlapján a könyvhöz...

Megjelenés: ????

 

 

 

Vavyan Fable: Mennyből a Húsvét

Ő volt az az írónő, aki megszerette velem a krimi műfaját. Az Ő meséin, történetein nőttem fel, tanultam meg mit akarok és hogyan, kire hasonlítanék és kire nem. Miatta akartam lenni rendőr, esküvőszervező, kommandós, szaxszofonos, lovarnő, varázslólány és csepűrágó. Végül egyik se lettem, de olvasni, értőn és értelmezőn élni megtanultam általa, és még ma is muszáj a polcomon tudnom minden könyvét, mert akármit is ír, az hozzám tesz valami jót, vagy segít felismerni valami rosszat. Szóval, ja, olvassatok ti is Fablet, mert az egyszerűen csak jó. :)

Megjelenés: 2018. november 10.

covers_502539.jpgImogen, ​a szabadstílusban szeánszozó, kissé különc özvegyasszony húsvétra várja hipochonder öccsét, Valdust, annak szintén hipochonder barátnőjét, Amlyt, és menopauzás húgát, Genevát. Továbbá kisakaratú unokaöccsét, Olivót az új kedvesével, valamint kedvenc kuzinját, Aetnát. Utóbbi csalódott vagy özvegy szerelmes (nem tudja biztosan), emiatt végtelenül bánatos és Shakespeare-rajongó. Vele tart a korábban „hasadékos elmebajjal” ápolt Dilinkó, aki változatlanul sok orvosi filmet néz, ezért az újraélesztés a hobbija. Egyéb meghívottak (például London, nem egyedül) és potyavendégek is befutnak. Egyikük bujkálni kénytelen a többiek elől, különben megcsákányozzák. A rokon menyasszony és sleppje a közeli szállóban vackol be. 
A kiadós havazás és szélvihar emelte útakadályok miatt a Húsvéti Nyúl az ajándékok kihordását a brutális időjárásban edzett Télapóra és szánhúzóira bízza. A magasban suhanó Vén Jóságos és rénszarvasai összebotlanak egy helikopterről lövöldözgető vadásszal, aki Élete Trófeáját véli felismerni bennük, bizonytalanná téve, hogy Imogen karácsonyi meghívásának eleget téve épségben megérkezzenek az ünnepi hajlékba. 
És persze jönnek ártó szándékú meg nem hívottak is, suttyomban. 
Mindeközben Kupacvég falucska népe hagyományosan kedveli a szeszpárlatokat, és a Sziklasír feltárul című feltámadási performanszra készül, de egyéb produkciókat is tartogat az ünnepre. 
A vadregényes múltú, szellemjárta kúriában és annak környezetében elúrhodik a káosz. Csakhogy Imogen régebben elhunyt, rendszeresen kísértő és barkácsoló férje, a Drága Uly közbelép. 
Így a káosz kiteljesedik.

 

Chiara: Pillangólány

A blogon már írtam Chiaráról, szóval ha bővebben érdekel miért is várom ezt a könyvet ugorj vissza egy bejegyzést. És ha neked is felkeltette az érdeklődésedet, akkor ne felejtsd el előrendelni. 

Megjelenés: 2018. november 20. 

covers_514599.jpgVirágnak ​különös titka van, ami elszigeteli mindenkitől. Olyan, mint egy kecses, sötét árnyék, aki a homályban rejtőzik, és keresi a feledést. 
Belé bárki hatolhat, de megközelíteni nem hagyja magát.

Vonzódik a tanárához, de mégis kerüli őt. 
Ám egy véletlen találkozás meglepő helyzetbe fordul át. 
Gábor, aki sötét, bűnös titkot cipel a szívében mintha lelátna a lány lelke mélyéig, és érezné minden rezdülését. Szokatlan módon találnak közös hangot: verseken keresztül üzennek. 
Az érzések egyre forróbbak és felkavaróak, ám vallhatnak-e arról, amiről nem lenne szabad? 
Kialakulhat-e szerelem tanár és tanítvány között? 
Mi lesz, ha Gábor rájön Virág megdöbbentő titkára?

A sodró lendületű, szenvedélyes erotikus regény a magyar költészet útjain barangol, Kia, a szerző könnyű kézzel vezeti az olvasót; a mágikus realizmusba hajló történet hatalmas élmény lesz a különleges romantikára vágyó női olvasóknak.

 

Philip Reeve: Ragadozó városok

Ez a könyv kicsit kakkuktojás, ugyanis egyszer már megjelent magyarul, én viszont még nem olvastam, ezért már nagyon kiváncsi vagyok rá. Már csak azért is, mert nagyon tetszett a könyv alapján készült film előzetese. Izgalmasnak tűnik a könyv alapsztorija, szóval irány a könyvesbolt, amint újra megjelenik.

Megjelenés: 2018. november 28.

covers_516097.jpgLondon újra mozgásba lendül. Otthagyja hatalmas talpnyomát a vadászmezőn, ahol a nagyobb városok kisebbeket hajszolnak, hogy aztán eltüntessék őket feneketlen gyomrukban. Ám London városa most nagyobb falatra vágyik, minden energiájával egy távoli cél elérésére törekszik, miközben egyre több szóbeszéd járja a MEDUZÁRÓL. Ide akar visszajutni Tom és Hester. Előbbi, hogy újra otthon legyen, utóbbi azért, hogy bosszút álljon. Mégis együtt kell működniük, együtt kell átvészelniük életveszélyes helyzeteket, miközben sejtelmük sincs, hogy milyen küldetéssel kerülnek újra a ragadozó nagyváros fedélzetére.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szilvibereczki221.blog.hu/api/trackback/id/tr3614341449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása